Koers edelmetaal van invloed op uw JUWON Blockpolis

Koersen zijn dagelijks in beweging. Zo ook de koers van edelmetaal. Tot zover niets nieuws onder de zon. Waarom brengen wij dit dan toch onder de aandacht? Omdat de goudkoers van invloed kan zijn op de waarde van de op uw JUWON Blockpolis verzekerde handelsvoorraad.

De waarde van edelmetaal heeft in 2019 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Begin januari stond de goudkoers op bijna € 36.000,- per kilo. Eind december was de koers gestegen tot ruim € 43.000,- per kilo. Een stijging van meer dan 20%. De stijging van de goudkoers heeft zich dit jaar verder doorgezet. Op dit moment (10 juni 2020) staat de koers op ruim € 48.000,-. Ten opzichte van 1 januari 2020 een toename van ruim 10%. Ook de koers van palladium is het afgelopen jaar explosief gestegen tot ruim € 53.000,- per kilo (met een piek van ruim € 81.000,- per kilo eind februari 2020).

Mogelijk heeft deze ontwikkeling invloed op de waarde van uw handelsvoorraad (inclusief reparaties van klanten). De inkoopwaarde van sieraden kan bij vervanging ineens een stuk hoger zijn. De handelsvoorraad is op uw JUWON Blockpolis verzekerd op basis van de actuele inkoopwaarde
(of tegen de historische inkoopwaarde als deze hoger is). Voor eigen gemaakte sieraden geldt de kostprijs van de gebruikte grondstoffen verhoogd met het arbeidsloon. Wij adviseren u dan ook om het verzekerde bedrag op uw polis te controleren en een eventuele wijziging aan ons door te geven, zodat u bij schade voor de juiste waarde verzekerd bent.

Tip: Controleer sowieso jaarlijks of de verzekerde bedragen op uw JUWON Blockpolis nog actueel zijn. Een mooi moment om dit te doen is ná de jaarlijkse voorraadinventarisatie. Voor advies kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs.